Megszületett a megállapodás: Alexis a Barcáé!

Most már csak órák kérdése, hogy az FC Barcelona és az Udinese hivatalosan is bejelentse, hogy megegyezett Alexis Sánchez átigazolásáról, és a chilei válogatott támadója gránátvörös-kékbe öltözzön.

http://score24h.com/files/images/3/Copa-America-Uruguay-1-1-Chile-Alexis-Sanchez-denies-Uruguayans-first-victory-in-the-2011-Copa-America-2.jpg

Immár a teljes spanyol sajtó tényként közli, hogy a két klub mindenben megállapodott az átigazolás kapcsán, ám a hivatalos bejelentésre egyelőre várni kell. Az átigazolás értékéről nincs biztos információ, az azonban valószínű, hogy a játékosért a Barcelona három különböző formában fog kifizetni 40-45 millió euró körüli összeget.

A legfontosabb tény, hogy a tárgyalások lezárultak a felek között, jelen pillanatban apró részleteket tisztázhat esetleg a két egyesület, ám az már biztosnak tekinthető, hogy a játékos a Barcelonában folytatja. A Barça a következő formákban fizetné ki Sánchez vételárát: hozzávetőlegesen 27 milliót biztosan átutalna az Udinesének, egy 10-15 millió euró körüli összeget bizonyos eredmények elérése esetén fizetne ki a későbbiekben, és néhány millió euró értékben a katalán csapat barátságos mérkőzéseket játszana a következő években az Udinesével. Egy barátságos mérkőzés ára a katalán klubnál minimum 2 millió euró. Ennek a csomagnak az összértéke biztosan elérné a 40 millió eurót, és várhatóan megközelíti a 45 milliót is.

Alexis jelen pillanatban is a válogatottjánál tartózkodik a Copa Américán, és Chile közép-európai idő szerint éjfélkor Peru ellen játszik a csoportkör utolsó fordulójában. A chilei csapat már továbbjutott a csoportjából, így elképzelhető, hogy Sánchez nem lép pályára ezen a találkozón. Időközben a játékos válogatottbeli csapattársai már gratuláltak is neki a transzferhez, és a dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya is nyilatkozott a hírek hallatán: „Megtiszteltetés edzeni egy srácot, aki az FC Barcelonában fog játszani. Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehet velünk, ismerni fiatal kora óta, és látni a fejlődését. Tocopillában kezdte négy évvel ezelőtt, és ma már a Barcelonában van, amit nem könnyű elérni. Sokaknak nagy öröm lesz látni őt egy ilyen nagy csapatban” – nyilatkozta Claudio Borghi.

A legfrissebb hírek szerint egyébként az Udinese már minden apró részletre is áldását adta az ügyben, és csak a Barcelonán múlik, hogy ezt mikor hozza nyilvánosságra az átigazolást. Amint hivatalossá válik az átigazolás, a Barcelona bejelenti Bojan Krkics távozását is a klubtól. A katalán támadó Rómába való távozása ugyanis azért nem történhetett meg eddig, mert a Barça mindenképpen garantálni akarta egy támadó megszerzését, tehát Bojan pótlását a keretben.

Visszaszámlálás
Facebook
 
Videóajánló


Pedro 2016-ig a kubhoz tartozik!

Hét képe

http://www.sport.es/resources/jpg/8/2/1310391329028.jpg
Kiko hivatalosan is a csapaté!

Szavazás